Janitan vuosi talousvastaavana

Janitan vuosi talousvastaavana

Hei, olen Janita Hopeavuori ja olen toiminut talousvastaavana Trapestilla viimeisen vuoden ajan. Opiskelen toista vuotta taloushallintoa Teuvo Pakkalan kadun kampuksella ja tarkoituksena on saada opinnot valmiiksi tämän vuoden loppuun mennessä.

 

 

Kuulin Trapestista ensimmäisen opiskeluvuoden ensimmäisellä viikolla, kun kävimme tutoreiden kanssa tutustumassa kampuksen tiloihin ja pysähdyimme samalla Trapestin toimistolla tervehtimässä työntekijöitä. Päätin jo silloin, että haluan hakea mukaan yrityksen toimintaan, kun uusia työntekijöitä seuraavan kerran etsitään.

 

Talousvastaavana huolehdin Trapestin omasta taloushallinnosta eli myyntilaskutuksesta, kirjanpidosta, viranomaisilmoituksista, tilinpäätöksestä, budjetoinnista ja tietysti raportoin Trapestin hallitukselle yrityksen taloustilanteesta. Tärkeä osa työtehtäviäni on myös taloussuunnittelijoiden tukeminen ja ohjaaminen. Tiimissäni on neljä taloussuunnittelijaa, jotka huolehtivat asiakasyritysten kirjanpidosta ja tilinpäätöksistä. Vaikka taloussuunnittelijat osaavatkin tehdä työtä melko itsenäisesti perehdytyksen jälkeen, tulee aina välillä erikoistilanteita, joita pohditaan yhdessä. Suuri kiitos taloustiimille viime vuodesta!

 

Olen tyytyväinen siitä, että päätin hakea töihin Trapestille. Olen saanut uusia ystäviä ja paljon kokemusta tulevaisuuden työtehtävistä. Työtehtävät tuovat syvempää osaamista ja konkretiaa oppitunneilla opetettaviin asioihin. Kirjanpitokokemus tuo itsevarmuutta tehdä omia ratkaisuja ja opiskeluaikana hankittu työkokemus auttoi kovasti työharjoittelupaikan löytämistä.

 

Vaikka vuosi on ollut kiireinen ja haastava, olen todella kiitollinen saamastani kokemuksesta ja kaikista ihmisistä, joihin olen vuoden aikana saanut tutustua. Suuri kiitos erityisesti Trapestin työntekijöille, ohjaaville opettajille sekä hallitukselle!

 

Onnea uusille työntekijöille seuraavan vuoden haasteisiin!