Lukuvuosi markkinointivastaavana

Lukuvuosi markkinointivastaavana

Joonas Mustonen

 

Moi, mun nimi on Joonas. Opiskelen OAMK:n Teuvo Pakkalan kampuksella kansainvälistä liiketaloutta ja olen nyt toiminut kymmenen kuukautta Trapesti Oy:n markkinointivastaavana.

 

En oikeastaan edes tiedä, miten viime keväänä päädyin hakemaan tätä paikkaa. Minun lähtötietoni Trapestista olivat hyvin vajavaisia, enkä ollut omasta osaamisestanikaan kovin varma. Kaikkea kuitenkin pitää kokeilla, joten lähdin nöyrästi tavoittelemaan lähinnä markkinointisuunnittelijan paikkaa. Se ei sitten onnistunutkaan, sillä se paikka meni nykyiselle markkinointisuunnittelijalle Josefiinalle. Minulle sen sijaan tarjottiin markkinointivastaavan paikkaa, jonka innoissani otin vastaan, vaikka minulla ei ollut mitään hajua mitä seuraava vajaa vuosi tulisi pitämään sisällään.

 

 

Markkinointitiimissä on saanut tehdä laidasta laitaan kaikenlaista. Neljässäsadassa tunnissa kerkeää luomaan markkinointisuunnitelmia, keräämään dataa asiakkaille asiakastyytyväisyystutkimuksia varten ja luomaan sisältöjä erilaisiin markkinointikanaviin. Lähes vuosi myöhemmin en voisi olla tyytyväisempi, että tein jotakin, mitä muut luokkalaiseni eivät olleet edes ajatelleet. Olen saanut Trapestista aivan järkyttävän määrän oppia ja kokemusta oikeista markkinoinnin töistä. Koen, että tämän työn avulla olen kyennyt siirtämään luennoilla saadun tiedon käytäntöön ja syvälle omiin, pienehköihin aivoihini niin että oikeasti osaan sen.

 

Tämä kaikki kokemus, tietotaito ja sen antama rohkeus kulminoituivat jokunen aika sitten oman yrityksen perustamiseen. Siksi olin viimeisenä viime keväänä tulossa taloon, ja olen nyt ensimmäisenä sieltä lähdössä. Olen kuitenkin vain onnellinen, sillä Trapestin markkinointipuoli jää Aten hyviin käsiin ja olen tyytyväinen tiimini ja yrityksen vuoden aikana saamiin tuloksiin. Suosittelen ehdottomasti tätä kokemusta kaikille, riippumatta omasta osaamisesta. Tehtävä opettaa ja loistava tiimi tukee helppoina sekä vaikeina hetkinä.