Odotukseni vuodesta talousvastaavana

Odotukseni vuodesta talousvastaavana

Moikka!

Olen Mirkka Kallaperä, ja seuraavan vuoden ajan toimin Trapestilla talousvastaavana. 

(Kaikkea mitä seuraavaksi luet ei pidä ottaa liian vakavasti) 

Lähdin vuosi sitten Etelä- Suomesta koiran kanssa tänne pohjoiseen koulun perässä; yleisempää taitaa olla että täältä lähdetään Etelä- Suomeen opiskelemaan (ja kyllä ”etelänhetelmälle” Oulu oli = Lappi). 

Yksi syy miksi hain Trapestille oli aika, minulle jäi aikaa pakollisten koulutehtävien jälkeen, joka olisi hienoa käyttää fiksummin kuin tuijotella Netflixiä. 

Uudessa työpaikassa tulee aina tutustuttua toisiin, ja Trapestilla aloittaessani olivat kaikki työntekijät uusia. Itse pidän verkostoitumista työn ja vapaa-ajan kannalta tärkeänä. Trapestilla meillä on markkinointitiimi, webtiimi, taloustiimi, eikä unohdeta HR- ja tapahtumavastaavia. Vapaa-ajan verkostoitumisesta opiskeluiden aikana voi ajatella kuten isoveljeni ”ystävystykää keskenänne, viihdytte paremmin eikä pää hajoa 😉”.   

Toinen syy on kokemus; olen työskennellyt pitkään asiakaspalvelualoilla. Ensimmäisenä opiskeluvuotena tiesin, että haluan suuntautua taloushallinnon puolelle. Kun olen ”aikuinen” niin haluaisin päästä tekemään controllerin hommia. Koen että kirjanpidosta on siitä hyötyä. Hienosta tittelistä huolimatta teen siis myös kirjanpidon hommia, joka ei ole tähän asti kyllästyttänyt. Oma mielikuva yli 10 vuotta sitten kirjanpitäjistä oli noh miten sen nyt sanoisi? … he ovat hyvin erilaisia ihmisiä mitä itse olen.

No miksi sitten vastaavan rooli eikä taloussuunnittelija? Minun haaveenani on päästä 5-10 vuoden aikana esimiesasemaan, josta minulla ei ole kokemusta. Tämä on loistava tilaisuus nähdä, onko minusta ylipäätänsä esimieheksi. Tehtäviini kuuluu myös budjetin seuranta, seuraavan vuoden budjetin suunnittelu, laskutus ja mikä parasta rahakirstun päällä istuminen.  

Kaiken kaikkiaan koen, että Trapestilta saan hyvää kokemusta; tämä on turvallinen paikka uuden opettelulle. Tekevälle sattuu virheitä, mutta niistä pitää myös oppia. Nyt on takana lähes 5kk, ja hyvillä mielin tästä jatketaan. Meillä on mahtava porukka Trapestilla. Trapestin toimistolle saa aina tulla juttelemaan meidän hommistamme lisää tai mistä vaan aiheesta, ja totta kai muutenkin koululla. 

Tsemppiä kaikille syksyyn, ja lähtekää nauttimaan ruskasta ja/tai opiskelijabileistä. Ps.  Jos puhut vahvalla Oulun murteella niin älä pelästy, kun jään pohtimaan, että mitähän tuo nyt höpisee. Oulu- Suomi- sanakirja on hankinta listalla!