Uusia tuulia hallituksessa

Uusia tuulia hallituksessa

”Hallitus on osakeyhtiön merkityksellisin ja samalla myös ainoa lain mukaan pakollinen elin. Hallituksella on osakeyhtiössä niin sanottu yleistoimivalta, jolla tarkoitetaan sitä, että kaikki päätöksenteko, joka ei osakeyhtiölain tai yhtiöjärjestyksen mukaan kuulu muulle päätöksentekoelimelle, kuten yhtiökokoukselle tai toimitusjohtajalle on hallituksen vastuulla.”

Minilex 2017

 

Taas oli uuden yhtiökokouksen aika, jossa samalla vapautettiin vanha hallitus. Suoraan yhtiökokouksen jälkeen järjestäydyttiin uuteen hallitukseen. Kuten Trapestin henkilökuntakin, myös Trapestin hallitus vaihtuu vuosittain. Kuten aikaisempinakin vuosina, myös vuonna 2017 hallitukseen siirtyi osa vanhoista trapestilaisista: toimitusjohtaja Anna Ullakko, markkinointivastaava Sanna Välimaa, WEB-vastaava Tanja Huovinen, henkilöstövastaava Saku Kauppinen, sekä WEB-suunnittelija Keijo Pelasoja. Loput hallituksen jäsenistä tuli Otro Ry:ltä. Kuten vuoden pesti Trapestilla, myös vuoden pesti hallituksessa poikii osallistujilleen opintopisteitä.

 

Trapestin hallitus toimii samoilla tavoin kuin mikä tahansa osakeyhtiön hallitus. Laki vaatii jokaiselle osakeyhtiölle oman hallituksensa. Trapestin jokapäiväiseen arkeen hallituksen olemassaolo näkyy kuukausittaisina hallituksen kokouksina, sekä hallituksen konsultoinnissa esimerkiksi suuremmissa hankinnoissa. Myös hallituksen kokouksissa tai hallituksessa mukanaolossa on hyvä oppimismahdollisuus Teuvo Pakkalan kadun kampuksen opiskelijoille – olemalla osa Trapestia pääsee yrityksen toimintaa ja pyörittämistä seuraamaan läheltä. Olemalla osa Trapestin hallitusta saa jälleen uuden näkökulman pienen osakeyhtiön toimintaan. Myös osakeyhtiön lakipykälät tulevat ohjaavien opettajien kautta tutuksi. Hallituksella on erinäisiä vastuualueita, joita ei lain mukaan voi ohittaa. Myös hallituksen kokousten päätösvaltaisuus määräytyy läsnä olevien hallituksen jäsenten lukumäärällä.

 

 

Trapestin uusi hallitus tulevalle kaudelle: Markus Mäkitalo (varajäsen), Sanna Välimaa, Tanja Huovinen, Anna Ullakko, Saku Kauppinen (puheenjohtaja), Iida Vuoti, Emma Salminen ja Keijo Pelasoja (puuttuu kuvasta).