Vuoden henkilöstövastaava

Vuoden henkilöstövastaava

Henri ValkonenHelou,

Olen toiminut Trapestin henkilöstövastaavana noin vuoden verran ja nyt olisi aika esitellä miten päädyin tehtävään ja mitä olen päässyt kokemaan kuluneen vuoden aikana.

 

Suuntauduin opinnoissani esimiestyön ja henkilöstöosaamisen pariin. Tiedostin jo suuntautumista valitessa, että esimiestehtävistä on erittäin vaikea saada kokemusta ennen valmistumista tai vastavalmistuneena. Eräänä kauniina päivänä eteeni ilmaantui mahdollisuus, kun opiskelijatoverini vinkkasi minulle Trapestin rekrystä, missä Trapestille haettiin mm. uutta henkilöstövastaavaa. Ennen tätä en ollut kuullutkaan mikä Trapesti on ja nopean googlettamisen jälkeen olin tehnyt päätöksen ”Minusta tulee seuraava henkilöstövastaava”. Niinhän siinä sitten kävi, että päädyin henkilöstövastaavaksi henkilöstövastaavan paikalle, vailla tietämystä siitä mitä haasteita seuraava vuosi toisi eteeni.

 

Trapestilla työskennellessäni pääasiallisia tehtäviäni on ollut rekrytoinnin suunnittelut ja järjestelyt sekä koko rekrytointiprosessin hallinta yhdessä toimitusjohtajan kanssa. Henkilöstövastaavan tehtäviin kuuluu myös erilaisia hallinnollisia toimintoja, kuten työntekijöiden tuntiseuranta sekä projektiluontoisia tehtäviä, kuten henkilöstön työtyytyväisyysraportti. Henkilöstövastaavalla tehtävät eivät jakaudu vuoden aikana tasaisesti, joten hiljaisempina aikoina olen omalla aktiivisuudella vaikuttanut omiin tehtäviini esimerkiksi työskentelemällä muiden tiimien projekteissa. Trapestilla työskentely on tukenut opintojani käytännön tasolla sekä buustannut motivaatiotani opintoja kohtaan.

 

Iso kiitos Trapestin erinomaiselle henkilöstölle, sekä kaikille yhteistyötahoille kenen kanssa olen kuluvan vuoden aikana ollut tekemisissä!

 

-Henri Valkonen