Vuosi henkilöstövastaavana

Vuosi henkilöstövastaavana

Moi, olen Jarno Rantanen, opiskelen Teuvo Pakkalan kampuksella toista vuotta, ja olen suuntautunut esimies- ja henkilöstöosaamiseen. Tiesin heti kouluun tullessani, että haluan suuntautua esimies- ja henkilöstöosaamiseen ja Trapestin esittelyssä avautui mahdollisuus saada kullan arvoista kokemusta jo ennen valmistumista. Päätin hakea ja pääsin mukaan tiimiin henkilöstövastaavaksi. 

Kokonaisuudessaan vuosi on ollut mahtava kokemusten ja työtiimin vuoksi. Välttämättä muuten en olisi tavannut kyseisiä ihmisiä ja tutustunut heihin. Aloittaessani Trapestilla noin vuosi sitten olin hukassa enkä täysin tiennyt millaiseen tehtävään olin lähtenyt mukaan. Otin kuitenkin haasteen vastaan ja henkilöstövastaavana joutuu tekemään paljon oma-aloitteisesti töitä, joten tiesin tehtävän vaativan aikaa ja jaksamista varsinkin kevät puolella rekrytoinnin ja työhyvinvointikyselyiden vuoksi. 

Hankalinta vuoden aikana on ollut rekrytointiprosessi, jossa olen toiminut pääosassa. Kiinnostuksen herättäminen yritystä kohtaan ja hakemusten läpi kahlaaminen vie yllättävän paljon aikaa ja resursseja ei vain minulta vaan myös koko yritykseltä. 

Trapestin toimistolla tekemieni työtehtävien lisäksi olen myös päässyt kiertämään erilaisia messuja ja tapahtumia kuten Polar Bear Pitching ja päässyt verkostoitumaan eri yritysten edustajien kanssa, josta on toivottavasti hyötyä tulevaisuudessa.